Castele de poveste - 27 locuri de vis

Cele mai frumoase castele si palate din lume, care ne duc cu gandul la printi, printese, cavaleri si lupte. Cladiri care au rezistat in timp pentru a depune marturie despre viata inaintasilor nostri.

 1. 1

  Castelul Neuschwanstein, Germania

  Castelul Neuschwanstein a fost ridicat de Ludovic al II-lea al Bavariei in 1892, însă acesta nu a apucat să vadă terminată construcţia. Despre acest castel se spune că a fost sursa de inspiraţie pentru Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland.

 2. 2

  Cetatea Fagaras, Romania

  Situata chiar in inima Romaniei, fortareata Fagaras reprezinta unul dintre cele mai mari si bine pastrate complexe feudale din Europa de Est. Fara indoiala cel mai vizitat loc din orasul Fagaras, castelul a fost odata centrul puterii din regiune. De-a lungul secolului al XVII-lea, cetatea a fost extinsa continuu, reflectand prosperitatea crescanda a unui centru care isi exercita controlul peste o mare parte din Transilvania si centrul Romaniei.

 3. 3

  Castelul Durham, Anglia

  Structurile originale ale castelului Durham au fost ridicate de William Cuceritorul, la sfarsitul secolului al XI-a. In prezent, castelul face parte din patrimoniul UNESCO si este cunoscutin intreaga lume pentru frumusetea sa arhitecturala si pentru starea sa de conservare nemaintalnita.

 4. 4

  Castelul Blarney, Irlanda

  Una dintre cele mai vizitate atractii turistice din sudul Irlandei, castelul este unul dintre cele mai bine pastrare fortificatii medievale din tara. In varful cladirii se afla legendara piatra Blarney, despre care se spune ca daca o saruti, iti ofera abilitatea de a vorbi frumos si de a fi convingator.

 5. 5

  Castelul Edinburgh, Scotia

  Originile castelului Edinburgh sunt invaluite in mister. Desi au fost descoperite mentiuni despre el care dateaza inca din secolul al VI-lea, a devenit palatul monarhiei de abia in secolul al XII-lea.

 6. 6

  Hotelul Fairmont Le Chateau Frontenac, Quebec

  Inca de la constructia sa, in secolul XIX, hotelul Fairmont Le Chateau Frontenac a oferit clientilor sai conditii de lux. Castelul a aparut in mai multe filme regizate de Alfred Hitchcock si este cel mai fotografiat hotel din lume.

 7. 7

  Castelul Cardiff, Tara Galilor

  Situat in centrul orasului Cardiff, castelul este unul dintre cele mai importante monumente ale capitalei Tarii Galilor.

 8. 8

  Castelul Villandry, Franta

  Inca de la constructia sa, pe holurile castelului Villandry au trecut numeroase personalitati istorie europene. Candva locuinta familiei Le Breton, castelul a fost la un moment dat in proprietaea lui Napoleon, ajungand in final in mainile fratelui imparatului francez, Jerome.

 9. 9

  Castelul Heidelberg, Germania

  Vizitatorii acestui castel, situat pe dealurile din Baden-Wurttemberg, pot admira gradinile spectaculoase din curtea interioara, dar si colectiile de arta germana sau comorile din perioada de "aur" a regiunii.

 10. 10

  Castelul Hearst, California

  Acest castel ofera vizitatorilor sai ocazia de a vedea cum traia inalta societate a anilor 1950. A fost candva casa lui William Randolph Hearst, creatorul celui mai mare trust de presa din Statele Unite. Dupa moartea sa, castelul a fost donat statului California.

 11. 11

  Castelul Glamis, Scoţia

  Glamis este considerat cel mai bântuit castel, acest lucru fiind datorat numeroaselor asasinate care au avut loc în interiorul pereţilor acestei construcţii medievale.

 12. 12

  Castelul Château de Chambord, Franta

  Situat la 178 de kilometri sud de Paris, în Chambord, castelul francez este recunoscut pentru sa uimitoare. În timpul regelui François I a început construcţia castelului, în 1519. Una din atracţiile din această minunată operă arhitecturală este scara în spirală dublă care permite unei persoane să urce şi alteia să coboare fără a se intersecta.

 13. 13

  Castelul Versailles, Franta

  Regele Ludovic al XIV-lea, a fost cel care a transformat Versailles, Franţa, într-un complex regal, între 1661 şi 1710. Însă, fiecare rege care a trăit la Versailles şi-a lăsat amprenta asupra palatului, una din cele mai cunoscute realizări din timpul acestuia fiind Sala Oglinzilor, celebră acum pentru sticlăria şi candelabrele sale.

 14. 14

  Castelul El Alcazar, Spania

  El Alcazar din Segovia, Spania, este unul din cele mai frumoase castele din Spania. Acesta este situat în mijlocul oraşului Segovia, fiind locul unde regina Isabella s-a căsătorit cu Ferdinand.

 15. 15

  Castelul Lincoln, Anglia

  Castelul Lincoln, Marea Britanie, este o construcţie foarte veche, acesta datând de la începutul secolului al XI-lea şi a fost casa lui Wilhelm Cuceritorul. În secolul al XIX-lea, clădirea a fost folosită şi ca închisoare pentru aproape 90 de ani.

 16. 16

  Palatul Potala, Tibet

  Ridicat pe dealul Marpo Ri, la 130 de metri deasupra vaii Lhasa, Palatul Potala are o inaltime proprie de 170 de metri, devenind astfel cea mai spectaculoasa cladire a Tibetului. In 637, Imparatul Songtsen Gampo a decis construirea palatului pe acest deal, iar structura a ramas neschimbata pana in secolul XVII, cand a fost incorporata in fundatia grandioasei constructii pe care o admiram in prezent.

 17. 17

  Palatul Mont Saint-Michel, Franta

  Mont Saint-Michel este, in fapt, un castel medieval construit pe o insula mica de pe coasta normanda, in apropierea Marii Britanii. Doar un dig ingust, ridicat in 1880, mai asigura legatura cu coasta. Turistii care vor sa ajunga pe insula trebuie sa se grabeasca sa traverseze drumul de legatura, intrucat nu putine au fost situatiile cand vizitatorii au fost maturati la propriu de valuri.

 18. 18

  Castelul Predjamski, Slovenia

  Castelului Predjamski din Slovenia, care si-a castigat faima datorita faptului ca este integrat intr-o pestera. Primele mentiuni cu privire la constructie dateaza din secolul XIII, desi se crede ca aripa stanga a fost construita candva in prima jumatate a secolului XII. Partea din mijloc a fost adaugata in perioada Renasterii, iar aripa dreapta a fost terminata in jurul anului 1570. Unele dependinte au fost adaugate ulterior sau schimbate mai tarziu, insa din 1990 a inceput un program intens de renovare care urmareste sa redea castelului imaginea pe care o avea in secolul XVI.

 19. 19

  Castelul Matsumoto, Japonia

  Castelul si doua turnuri au fost ridicate intre 1592 si 1614, beneficiind de un sistem complex de aparare, mai ales ca vremurile pasnice erau inca departe in acea perioada. In 1635, cand amenintarea militara nu mai exista, a mai fost adaugat un al treilea turn, mai mic, utilizat in scopuri astronomice pentru observatiile lunare. Castelul si-a pastrat interioarele din lemn si lucrarile exterioare din piatra in forma lor originala din secolul XVI.

 20. 20

  Castelul Malbork, Polonia

  Castelul Malbork a fost construit in Prusia de catre Ordinul Teutonilor. Numele initial dat de Ordin a fost Marienburg, mai exact, Castelul Mariei. Castelul este un exemplu clasic al unei fortarete medievale, fiind in acelasi timp cel mai mare castel gotic din caramida din lume.

 21. 21

  Castelul Huniazilor, Romania

  Prima atestare a castelului dateaza din anul 1443 si apare intr-un document semnat chiar de Iancu de Hunedoara, care a fost pastrat pana in prezent. Primul mostenitor al castelului, Iancu de Hunedoara, incepe in jurul anului 1440 lucrarile de modernizare si de extindere ale fortaretei, daruindu-i pentru prima data infatisarea unui impresionante locuinte medievale. De-a lungul istoriei sale, castelul avea sa aiba mai multi proprietari, dintre care unii au incercat sa-si puna amprenta personala asupra stilului. Castelul si-a pastrat intotdeauna numele primilor proprietari, ramanand cunoscut peste veacuri drept castelul Huniazilor sau al Corvinestilor.

 22. 22

  Palacio da Pena, Portugalia

  Una dintre cele mai vechi constructii inspirate de romantismul european, Palatul National Pena a fost ridicat pe varful unui deal aflat in apropierea orasului Sintra. In zilele senine poate fi vazut chiar si din Lisabona. Construit in secolul XV pentru a indeplini rolul unei resedinte, castelul a fost reconstruit mai tarziu si donat bisericii pentru a servi drept manastire.

 23. 23

  Castelul Lowenburg, Germania

  In apropierea orasului Kassel se inalta semet unul dintre cele mai frumoase castele cu aspect medieval. Cu toate acestea, Lowenburg sau Castelul Leului a fost construit din ordinul lui Landgrave Wilhelm IX (1743-1821), un soi de Walt Disney al epocii lui, care a intentionat ca noua constructie sa arate inca de la inceput ca o ruina romantica.

 24. 24

  Castelul Praga, Cehia

  Unul dintre cele mai mari castele din lume ( are 570 de metri lungime si 130 de metri latime), si, conform Cartii Recordurilor, cel mai mare castel dintre cele vechi care au mai ramas in picioare.Castelul Praga nu reprezinta un complex in sine, ci include catedrala St. Vitus, Biserica Sf. Gheorghe, o manastire si alte cateva palate mai mici, gradini si turnuri de paza.

 25. 25

  Palatul ţarului, Rusia

  Tarul Alexei Mikhailovich este cel caruia ii apartine palatul si se afla în Parcul Kolomenskoye din Moscova.

 26. 26

  Castelul Leeds, Kent, Marea Britanie

  Multi cred ca acest frumos castel se afla in orasul Leeds, dar el se afla de fapt in orasul Kent. A fost construit de catre Robert De Crevecoeur in anul 1119, iar in anul 1278 a fost resedinta Regelul Edward I. Constructiei i s-au adus modificari, in jurul sau ridicandu-se la acel moment porti fortificate.

 27. 27

  Castelul Windsor, Berkshire, Marea Britanie

  Castelul Windsor a fost initial o constructie din lemn, ridicata in perioada 1070-1086, de catre William Cuceritorul. Familia regala britanica are trei resedinte oficiale si aceasta este una dintre ele.

Edit this list

You can edit this list and make your own list and share with your friends on Facebook and Twitter

Edit this list

Tag0uri

Xxx
Login / Inregistrare