Cele mai frumoase locuri abandonate din lume

Biserici, orase, cai ferate, hoteluri, parcuri, toate abandonate... Dar care spun, fara cuvinte, o poveste. Sunt cateva dintre cele mai frumoase locuri din lume care au fost abandonate.

 1. 1

  Biserica St. Dunstan, Londra

  Biserica Sf Dunstan a fost inițial construită în jurul anului 1100. Un nou culoar de sud s-a adăugat în 1391 și a fost reparată în 1631. Aceasta a fost grav avariată în 1666 de marele incendiu din Londra. În loc să fie complet reconstruită, a fost doar pansată. Un turn clopotnita s-a adăugat în 1695-1701 de Sir Christopher Wren. Biserica a fost din nou grav avariată în 1941. Turnul lui Wren și turla au supraviețuit bombardamentelor. In timpul reorganizării Bisericii Anglicane după primul război mondial s-a decis să nu se mai reconstruiască St. Dunstan.

 2. 2

  Curon Venosta, Italy

  Simbolul Curon este turnul clopotnita, care se ridica din apele lacului Resia. Turnul cu clopot a fost o parte a satului inițial, atunci când a fost inundat în mod artificial ca să se alăture lacurilor Curon și Resia. Noul Curon se extinde astazi pe malul Lacului Resia. Construit în jurul anului 1300, separat de biserica, turnul clopotnita a fost o amintire a ceea ce sa întâmplat în anii 1949/50, cand inginerul Josef Duile Curon, a pus în aplicare planul său de a obține noi terenuri agricole.

 3. 3

  Villers Abbey, Belgia

  Abbaye de Villers (Villers Abbey), situată în comuna Villers-la-Ville (Belgia), pe un teren de mai mult de 36 de hectare a fost fondat în secolul al 12-lea, sub egida Saint Bernard. Astăzi, ruinele sale maiestuoase dau o idee despre minunata viata a călugărilor ordinului cistercian.

 4. 4

  Sat de pescari, China

  Gouqi Insula aparține unui grup de aproape 400 de insule cunoscute sub numele de Insulele Shengsi și formează o parte din arhipelagul Zhoushan, situat în afara Hangzhou Bay. În mod tradițional Zhoushan s-au bazat foarte mult pe industria primară, care este pescuitul, având în vedere ca Zhoushan este cea mai mare zona de pescuit din China. În consecință, multe sate de pescuit au devenit astăzi abandonate. Unele dintre cele mai bine conservate sate sunt situate în Gouqi Island.

 5. 5

  Biserica St. Etienne, Franta

  Abatia Saint-Étienne, de asemenea, cunoscută sub numele de Abbaye aux Hommes ("Abbey bărbați"), este o fostă mănăstire benedictină din orașul francez Caen, Normandia, închinată Sfântului Ștefan. A fost fondată în 1063 de William Cuceritorul și este una dintre cele mai importante clădiri romanice din Normandia. Ca o consecință a războaielor religioase, turnul înalt felinar din mijlocul bisericii sa prăbușit și nu a mai fost reconstruit.

 6. 6

  Castelul Kilchurn, Scotia

  Kilchurn a fost construit la mijlocul anilor 1400 de Sir Colin Campbell, primul Lord of Glenorchy. În 1760, castelul a fost grav avariat de un fulger și a fost complet abandonat; rămășițele unui turn cu susul în jos, se afla si acum în mijlocul curții si atestă violența furtunii.

 7. 7

  Statia de metrou ascunsa sub City Hall, New York

  Stația de metrou subterana City Hall a fost inactiva timp de aproape 69 de ani, inchisa la data de 31 decembrie 1945. Stația este o minune arhitecturala subterana, cu tavane inalte arcuite acoperite cu țiglă și luminatoare de sticlă antice care inundă spațiul cu lumină naturală de sus. A fost sigilată ca o capsulă a timpului de atunci, dar se poate vedea cu ochii proprii.

 8. 8

  SS Ayrfield în Homebush Bay, Australia

  SS Ayrfield este una dintre multe nave abandonate și dezafectate plutind în Golful Homebush, la vest de Sydney. Inițial numit SS Corrimal, nava de oțel a fost construită în 1911 în Regatul Unit. Aceasta a fost înregistrata la Sydney în 1912 și inițial utilizata pentru a oferi aprovizionarea trupelor americane din Pacific în timpul celui de-al doilea război mondial. In anul 1972, SS Ayrfield a fost retras și trimis la Homebush Bay. Cea mai mare parte a navei a fost îndepărtată, dar corpul navei a fost lăsat plutind în golf. Syrfield este cel mai invaluit de vegetatie vas , o bogată ofertă de arbori de mangrove. 9. 9

  Kayaköy, Turcia

  Kayaköy a fost un fost sat din sudul Turciei locuit în majoritate de creștini vorbitori de limbă greacă. În timpul războiului greco-turc, populația satului a plecat încet. Satul a fost abandonat complet după ce a fost semnat un acord de schimb de populație între guvernele turcești și grecești. Multe dintre structurile permanente au fost avariate într-un cutremur in 1957. Astăzi, satul este clasificat drept World Friendship and Peace Village și rămâne o destinație turistică ca un muzeu și monument istoric.


 10. 10

  Hafodunos Hall din Llangernyw, Anglia

  Hafodunos Hall a fost construită între 1861 și 1866 și inițial a fost construita pentru a fi o casă familiala. Casa a rămas proprietate privată până la vânzarea sa în 1930. În 1940, s-a redeschis ca școală pentru fete, o evadare din al doilea război mondial. Școala a fost închisă în 1969 și redeschisa în 1970 ca si colegiu de contabilitate.
  La închiderea colegiului, a fost transformata într-o casă pentru persoanele în vârstă până în 1993, când a fost închisa pentru că nu a îndeplinit cerințele de siguranță. Clădirea si-a schimbat destinatia de nenumarate ori, fără planuri clare de utilizare a cladirii. În 2004, aceasta a fost grav afectata de incendii. Exista planuri din 2010 pentru a fi reabilitata cladirea cu scop de locuinta privata. 11. 11

  Macassar Pavilion, Western Cape, Africa de Sud

  Construit ca o destinație turistică, Macassar Beach Pavilion a fost una dintre cele mai populare destinații pe timpul verii in Cape Town. Din cauza unei serii de ghinioane financiare, stațiunea se degradează incepand din stânga, devenind o ruină. Dunele de nisip au depășit o mare parte a zonei și ceea ce rămâne din cladirea pavilionului de pe plaja este decolorat și are vopseaua cioplita. Acest oras este doar o fantomaa ceea ce a fost candva.


 12. 12

  Casa Partidului Comunist, Bulgaria

  Deschisa în 1981, Casa Partidului Comunist Bulgar a fost centrul politicii bulgare în timpul erei sovietice, dar odată cu căderea cortinei de fier la mai puțin de un deceniu a venit abandonarea clădirii care simboliza acel regim. O mare parte din lambriurile din acoperișul clădirii a fost furata, lăsând interiorul la capriciile vremii. Cu toate că unii vor să restaureze clădirea in efortul de a aduce turismul în regiune, costul este în prezent prea mare pentru ca guvernul să facă acest lucru.

 13. 13

  Parc de distracții - Beijing, China

  Menit să fie varianta Disneyland a Beijingului, parcul de distracții Wonderland a fost abandonat în 1998, după dispute asupra prețurilor terenurilor care au adus oprirea construcției. O parte din teren a fost folosit de către fermierii locali să crească culturi, cu toate că este programata demolarea structurilor abandonate pentru a face loc unui centru comercial.

 14. 14

  Insula Hashima - Prefectura Nagasaki, Japonia

  De asemenea, poreclita Insula fantoma - Insula Hashima adăpostea o instalație de exploatare minieră de cărbune în timpul zilelor sale de glorie de la sfârșitul secolului al 19-lea până la mijlocul secolului al 20-lea. Insula are de asemenea, locuinte, spitale, școli și restaurante, acum toate în stare proastă. Oh și s-ar putea recunoaște imaginea din filmul James Bond Skyfall, în care Insula Hashima a servit ca vizuina personajului negativ din film. Înfiorător, într-adevăr.

 15. 15

  Hotel del Salto — San Antonio del Tequendama, Colombia

  Construită inițial în 1923, La Casa del Salto del Tequendama, transformată ulterior în Hotel del Salto in anii '50, este situata alături de cascada Tequendama din centrul Columbiei. Acest hotel a fost abandonat după câteva decenii, din cauza contaminării apei din râu și lăsat să se deterioreze - cu toate că, recent, a fost transformat într-un muzeu. Mulți cred că imobilul ar fi bântuit, din moment ce era cunoscut în timpul zilelor sale de glorie ca un loc unde s-au intamplat numeroase sinucideri.

 16. 16

  Templu Ta, Cambogia

  Acest templu inchinat zeului Ta, a fost abandonat dupa ce imperiul a cazut in secolul al 17 -lea. Dupa sute de ani de cand este abandonat, a devenit una cu jungla.

 17. 17

  Fantana din Sintra, Portugalia

  Legendele spun că aici aveau loc, în urmă cu două secole, importante ritualuri ținute de maeștri masoni, deținătorii unor secrete magice care s-au pierdut pentru totdeauna.

 18. 18

  Tunelul iubirii, Ukraina

  Aceasta este, de fapt, un tunel de tren format de crengile copacilor si este situat în apropiere de orașul de Klevan în Ucraina. Trenul trece încet şi rar şi frunzele au timp să crească. În timpul verii, toate ramurile cresc după desenul unui arhitect.

 19. 19

  Cale ferata abandonata, Franta

  Linie de cale ferată din centrul capitalei Franţei, care a fost abandonată în urmă cu peste 80 de ani. Cei aproape 30 de kilometri de cale ferată reprezintă o adevărată comoară de pace în mijlocul uneia dintre cele mai aglomerate capitale Europene.

 20. 20

  Kalavantin Durg , India

  Un fort la care se poate ajunge numai prin urcarea scărilor înguste, taiate in stanca. Este situat între Matheran și Panvel în statul indian Maharashtra, la o altitudine de 2.300 de picioare în Ghats de Vest.
  Se afla pe un platou foarte aproape de Matheran, dar spre deosebire de Matheran Prabalgad fort, nu are o bună sursă de alimentare cu apă.

 21. 21

  Maunsell Forts

  Forturile Maunsell sunt turnuri armate construite în estuarele Tamisa și Mersey în timpul celui de-al doilea război mondial, pentru a ajuta la apărarea Regatului Unit. Ele au fost numite după designerul lor, Guy Maunsell. Forturile au fost dezafectate la sfârșitul anilor 1950 și mai târziu utilizate pentru alte activități, inclusiv de radiodifuziune si de radio pirat.

 22. 22

  Castelul Bodiam

  Bodiam Castle este situat în apropiere de satul Robertsbridge din East Sussex. Acesta a fost construit în secolul al 14-lea pentru a apăra zona împotriva unei eventuale invazii de Franța în timpul Războiului de o sută de ani. In timpul secolelor 17 si 18, Castelul Bodiam a devenit o ruină. Desene din această epocă arată castelul într-o stare de degradare și acoperite de iederă.

Edit this list

You can edit this list and make your own list and share with your friends on Facebook and Twitter

Edit this list

Tag0uri

Xxx
Login / Inregistrare