Cele mai grozave 15 case de pe mapamond

Uauu

 1. 1

  Casa cu capul în jos, Polonia

  Această casă a fost construită de către omul de afaceri polonez Daniel Czapiewski ca o declarație despre "rămânerea în urmă", idee percepută când țara se afla sub regimul sovietic. Interiorul este, de asemenea, decorat în stilul tipic sovietic, dar cu susul în jos, desigur. În zilele noastre casa este deschisă vizitatorilor, care pot să intre și să meargă pe tavan (podea?).

 2. 2

  Casa nebună, Vietnam

  Această creație arhitecturală bizară cunoscută popular sub numele de "casa nebună" a fost construită în 1990 ca un proiect de companie de către un arhitect, cu un design local, care include multe elemente naturale, inclusiv animale, ciuperci și un trunchi de copac gigant. Ca atare, o secțiune a casei funcționează ca o casă de oaspeți pentru turiști, de la sfârșitul anilor '90.

 3. 3

  Casa closet, Coreea de Sud

  Această casă a fost construită de către Sim Jae-Duck, fondator al (ați ghicit?) ”Asociației toaletelor din lume”. Fundația a făcut o mulțime de acțiuni de promovare a instalațiilor sanitare îmbunătățite din întreaga lume. Casa a funcționat ca reședință privată a fondatorului până la moartea sa în 2009; apoi a fost lăsată prin testament guvernului și a devenit un Muzeu al toaletei.

 4. 4

  Casa Pantof, Africa de Sud

  Un artist local Ron Van Zyl a decis să construiască această casă pentru soția lui în 1990. Acum este o parte dintr-un complex care include un muzeu de artă, teren de campare, bar și multe altele.

 5. 5

  Casa solară bio-climatică, Franța

  Această casă, situată în estul Franței, aduce "ecologia" la un nivel cu totul nou. Fațada casei este lucrată sub forma unui unghi din sticlă, astfel încât casa rămâne caldă în timpul iernii și relativ rece în timpul altor părți ale anului, evitând cheltuielile energetice asociate în mod normal, caselor în această parte a lumii.

 6. 6

  Casa crocodil, Ivory Coast

  La prima vedere, această casă de fapt nu arata ca un crocodil, dar au încredere în noi. Casa este reală și trăiesc oameni aici. A fost construită de artistul Moussa Kalo, iar după trecerea lui în neființă a fost preluată de către unul dintre ucenicii săi, care continuă întreținerea acesteia.

 7. 7

  Casa Boeing 727, Costa Rica

  Această casă de două dormitoare, două băi este situată chiar în afara Parcului National Manuel Antonio din Costa Rica și este disponibilă pentru închiriere. O noapte aici costă cât o săptămână în alte locații din zonă, dar veți obține ceea ce plătiți, nu? Interiorul este incredibil de bine aranjat, complet renovat si cu lambriuri din lemn local.

 8. 8

  Casa cu bule, Franța

  Această casă extravagantă situată chiar în afara orașului Cannes a fost special concepută și construită pentru designerul Pierre Cardin, care este renumit pentru propriile sale gusturi de avangardă. Aceasta a fost se pare, locația unora dintre partidele cele mai destrăbălate din regiune.

 9. 9

  Turnul cu ceas Penthouse, New York

  Acest apartament penthouse este rezultatul unei revizuiri majore a unui turn cu ceas vechi din Brooklyn, New York. Se pare că dezvoltatorii sunt încă în căutarea unui chiriaș -mă întreb de ce? Prețul cerut este de doar 18 milioane $.

 10. 10

  Casa transparentă, Japonia

  Simți ca și cum ai prea multă intimitate în viața ta? Ei bine, atunci poate că ai găsit în sfârșit o casă potrivită pentru tine! Această casă din Tokyo a fost aparent inspirată de ideea de a trăi într-un copac, deși cum anume cele două concepte sunt îmbinate este încă un pic neclar pentru noi.

 11. 11

  Casa rotativă, Australia

  La prima vedere, această structură benignă pare destul de normală, dar cu suficientă răbdare, s-ar putea observa că ceva ciudat se întâmplă. Everingham Casa rotitoare, așa cum este cunoscută, execută o rotație completă între 30 minute și două ore, în funcție de setarea de viteză. Astăzi este o reședință privată.

 12. 12

  Casa spațială, Tennessee -USA

  Această reședință, cunoscută popular sub numele de "Space House" sau "Flying Saucer House" a fost construită de către Curtis King în 1973. În prezent, casa este disponibilă pentru închiriere pe termen scurt, iar prețul este aparent destul de rezonabil! Dacă sunteți în căutarea unei experiențe pe o navă spațială în schimbul unui preț, ei bine... aici este o opțiune.

 13. 13

  Casa minusculă, Washington-USA

  Această casă de doar 42,67 mp situată în afara orașului Seattle, Washington, are o bucătărie, baie, dormitor la etaj, și o încăpere de lectură, toate cuprinse într-un spațiu foarte mic. Este de asemenea, ecologică, aprovizionarea cu energie se face de la panourile solare. Cine ar fi crezut că ai putea face atât de mult, cu atât de puțin?

 14. 14

  Casa Dar al-Hajar, Yemen

  Această structură monumentală nu a fost construită ca o icoană, dar acesta a devenit cu siguranță una. Construită ca resedință de vară a unui imam puternic, clădirea este acum un muzeu. Locația sa în afara capitalei yemenite Sana, face această casă relativ accesibilă și acesta a devenit o destinație populară pentru excursii de o zi.

 15. 15

  Casa Antilia, India

  Vom încheia cu acest zgârie-nori din Mumbai, India care este de fapt o reședință privată, aparținând lui Mukesh Ambani, un magnat local de afaceri. Poate că este cea mai scumpă reședință privată din lume, raportat la un personal de 600 persoane. Totul pare un pic ostentativ, dar ce știm noi?

Edit this list

You can edit this list and make your own list and share with your friends on Facebook and Twitter

Edit this list

Tag0uri

Xxx
Login / Inregistrare