Cele mai grozave 30 parcuri de joaca pentru copii si parinti

Locuri de joaca traznite, clasice sau cu totul inedite, gandite ca sa dezvolte creativitatea copiilor si unde acestia se pot simti intr-o alta lume.

 1. 1

  Brumlebyen - Danemarca

  Aceste case instabile oglindesc arhitectura secolului al XIX - lea din Brumleby, Copenhaga. Copiii se pot catara pe peretii curbati, sa alunece pe ferestre si sa se deplaseze de la o casa la alta prin intermediul unor poduri suspendate.

 2. 2

  Joaca prin constructie - Brooklyn

  Construind din blocuri de spuna diverse lucruri sau forme, copiii isi pot canaliza propria lor creativitate pentru a construi ei insisi un spatiu de joaca. Acest loc de joaca se transforma tot timpul pe masura ce copiii construiesc diverse forme.

 3. 3

  Parcul Landal Miggelenberg - Olanda

  Aflat in padurile din Hoenderloo, Olanda, aceasta structura in forma de castel inconjurata de nisip si apa a fost inspirata de natura inconjuratoare.

 4. 4

  Parcul Gulliver - Spania

  Corpul lui Lemuel Gulliver, protagonistul cartii "Calatoriile lui Gulliver", a fost transformat intr-un loc de joaca imens ce include pesteri (manecile lui Gulliver), scari (picioarele lui) si tobogane (parul lui). Parcul Gulliver se afla in Valencia, Spania.

 5. 5

  Locul de joaca Kamankana - Hawaii

  Construit pe o coasta de deal cu vedere catre Oceanul Pacific in Kona, Hawaii, aceasta jungla tropicala include un vulcan facut din roca de lava si mese de picnic avand forma insulelor din Hawaii.

 6. 6

  Parcul Tiong Bahru în Singapore

  Fanii trenului Thomas vor adora acest loc de joacă, unde un astfel de tren face turul parcului, spre deliciul tuturor. Copiii au la dispoziție și un labirint și un carusel. Dacă micuții dumneavoastră preferă vapoarele în loc de trenuri, atunci în apropiere se află și portul parcului Sembawang, unde locurile de joacă sunt construite sub forma navelor de luptă.

 7. 7

  Parcul pentru copii Bicentennial în Santiago, Chile

  Realizat chiar pe dealul San Cristobal, locul de joacă din Parcul Metropolitan a fost construit pentru a celebra 200 de ani de independență chiliană. Zeci de tobogane sunt construite chiar pe versantul dealului, creându-se un design complementar cu restul peisajului.

 8. 8

  Parcul Nishi Rokugo în Tokyo

  Aflat între zona centrală a Tokyo și orașul Kawasaki, parcul Nishi Rokugo combină jante din cauciuc reciclat cu echipament de joacă tradițional. În total, peste 3.000 de jante cu mărimi diferite sunt folosite pentru a crea tunele, poduri și sculpturi pentru cățărat, inclusiv un robot gigant și Godzilla.

 9. 9

  MonstroCity în St. Louis, SUA

  Construit din materiale reciclate, inclusiv din două avioane și o mașină de pompieri, MonstroCity este a sculptură interactivă cu patru etaje și un spațiu de joacă creat să încânte atât copii cât și adulții. Cei mici pot alerga prin tunele înalte, pot aluneca pe tobogane și ”înota” în piscinele pline cu bile. În apropiere se află și City Museum, unde puteți explora peșteri și tunelul cu rechini.

 10. 10

  Grădinile Tivoli - Danemarca

  Este un parc foarte cunoscut de distracţie şi relaxare situat în Copenhaga, Danemarca. Inaugurat pe 15 august 1843, acesta este al doilea parc de disctracţii ca vechime din lume, pe primul loc fiind Dyrehavsbakken, situat tot în Danemarca. Având anual peste 4 milioane de vizitatori, Tivoli este pe locul doi în topul celor mai populare parcuri tematice sezoniere din lume.

 11. 11

  Europapark - Germania

  Este cel mai mare parc tematic din Germania, fiind amplasat în Rust, în zona de sud-vest a ţării. Aici se află 12 roller coastere. Cel mai vechi dintre ele trece printr-o mină de diamante, iar cel mai nou oferă senzaţii tari, parcurgând o distanţă destul de mare atât în exterior cât şi în interior, pe întuneric. Parcul poate primi chiar şi 50.000 de vizitatori zilnic.

 12. 12

  Grona Lund - Suedia

  Situat în Stockholm, Suedia, Grona Lund este un parc destul de mic, dar are 30 de atracţii deosebite. Inaugurat în 1883, este cel mai vechi parc de distracţii din Suedia. Vara, aici au loc diferite concerte, iar stilul de amenajare este deosebit. Parcul a fost practic ridicat în jurul unor clădiri vechi, din secolul al XIX-lea, locuinţe, dar şi centre comerciale.

 13. 13

  Gardaland - Italia

  Situat în apropiere de Lacul Garda, în Italia, parcul de distracţii a fost deschis în anul 1975. Complexul acoperă 445.000 de metri pătraţi şi este vizitat anual de aproape 3 milioane de persoane. În anul 2005, Gardaland a fost inclus în topul Forbes al celor mai bune parcuri de distracţie din lume, ocupând locul cinci din zece.

 14. 14

  Disneyland Paris

  Este cel mai cunoscut parc de acest fel din Europa şi unul dintre cele mai vizitate din lume. Aici copiii vor întâlni personaje de basm, piraţi şi prinţese, vor putea vizita castele din poveşti, vor călători în timp şi vor admira un spectaculos foc de artificii. De asemenea, spectacolul de lumini de la castelul Frumoasei Adormite va fi greu de uitat.

 15. 15

  Woods of Net - Japonia

  Copii pot să sară, să se rostogolească sau să se târască în această plasă tricotată în întregime de mână, situată la Hakone Open-Air Museum din Japonia.

 16. 16

  CLEMYIONTRI PARK - Virginia

  Acest parc în culorile curcubeului din Fairfax County, Virginia, a fost conceput special pentru copii cu handicap, inclusiv leagănele cu spătar înalt şi pardoseala din cauciuc pentru scaune cu rotile.

 17. 17

  GHOST TRAIN PARK - Peru

  Materiale reciclate de la o cale ferată electrică în Lima, Peru, au făcut realizabile structuri incredibile de alpinism şi sisteme de căţărat construite din cauciucuri.

 18. 18

  Parcul de mineri - Chile

  Forme industriale, cum ar fi roboţii, avioane şi alte structuri de modă din resturi de metal completează acest parc în Chuqui, un oraş minier abandonat în Chile.

 19. 19

  THE SCIENCE PLAYGROUND - Queens

  Copii pot studia legile fizicii în acest parc, care este parte din „New Yourk Hall of Science‟ în oraşul Queens.

 20. 20

  BUGA 05 PLAYGROUND - Germania

  Se defineşte printr-o reţea complexă de căi portocalii şi albe, îmbinate cu iarbă verde, făcut să arate ca partea de jos a unei frunze. Parcul a fost creat în 2005, în Germania cu ocazia evenimentului anual „National Garden Festival‟, din Munchen.

 21. 21

  Parcul Triassic din Steinplatte Waidring - Austria

  Descoperiți grădina de corali din zona vârfului Steinplatte, care a impresionat nenumărați vizitatori. În noul parc Triassic, istoria este adusă la viață într-un mod interesant, pentru a-i captiva pe tinerii exploratori. Parcul de aventuri este în pas cu vremurile, povestind vizitatorilor săi multe lucruri interesante.

 22. 22

  Lumea familiilor Pillersee - Austria

  Prietenii dragonilor, iubitele piraților și dracii împielițați își pot face de cap pe toboganul dracului sau în peștera dragonilor. În plus, cel mai înalt montagne-russe pentru familii, din Austria, o pistă de rafting, un vapor cu pirați, un carusel cu crocodili și multe alte atracții asigură distracția tuturor. Pe copiii mai liniștiți îi așteaptă o grădină cu animale de mângâiat cu capre pitice, iepuri, hamsteri, maimuțe, rațe și ponei. Parcul are o terasă mare și bănci pentru relaxare, oferind părinților posibilitatea de a se relaxa.

 23. 23

  Parcul pentru copii din Oetz - Austria

  Toate echipamentele sunt din materiale naturale și încântă prin designul neobișnuit. Traversând un pod supradimensional, curajoșii ajung în lumea aventurilor. Drumui mișcătoare, traverse de balansare și frânghii promit acțiune și bucurii pentru copii. Zone distincte pentru copii mici și copii mai mari, oferă aparatele potrivite pentru toate categoriile de vârstă. Mai ales leagănul uriaș are o forță de atracție specială. Parcul pentru copii din Oetz este accesibil și cu căruciorul pentru copii. În cafeneaua de lângă bazinul de înot, părinții pot savura liniștea, fără a-i pierde din ochi pe copii.

 24. 24

  Gara pentru copii - Danemarca

  Pentru copii Gara este un loc de joaca interior pe Muzeul Cailor Ferate din Danemarca în Odense. Locul de joacă este inspirat de stația de Odense în 1960. Stația pentru copii a Căilor Ferate a fost construită în 2015 și inaugurată de către patronul Muzeului danez a Căilor Ferate ASR, Prințul moștenitor Frederik.

 25. 25

  Anghila si farul - Danemarca

  Un loc de joaca situat chiar lângă Muzeul Național Bermuda - Danemarca, unde veți găsi o anghilă murray, un gigant verde înfășurat în jurul unui far. Și nu e doar un far la întâmplare, este o copie a Farul Sfântului David din 1879 situat pe Insula St. David și cu vedere la Shore de Sud.

 26. 26

  Turnul de joacă din Copenhaga

  Danemarca

 27. 27

  Submarinul si farul

  Danemarca

 28. 28

  Gradinile Jubileu

  Londra

 29. 29

  Parc de aventuri - Seattle

Edit this list

You can edit this list and make your own list and share with your friends on Facebook and Twitter

Edit this list

Tag0uri

Xxx
Login / Inregistrare