Cele mai inovative poduri din lume

Poduri ciudate? Sunt de fapt, minuni ale ingineriei facand legatura intre maluri, orase sau chiar tari. Au un design inovator si au fost concepute sa deserveasca cele mai nastrusnice nevoi de transport peste ape. Sunt cele mai uimitoare poduri din lume.

 1. 1

  Podul Eshima Ohashi, Japonia

  Localizat în regiunea Chugoku Honshu, Japonia, podul are un grad de inclinatie de 6,1 la sută pe o parte și de 5,1 la sută pe cealaltă parte. Podul se întinde pe 1.6 km pe lacul Nakaumi care leagă orașele Matsue și Sakaiminato.

 2. 2

  Podul Dragon, Vietman

  Podul Dragon, care se întinde pe râul Han în Da Nang, Vietnam, a fost construit în formă de dragon și proiectat să "respire" foc în fiecare seara la ora 21.00.

 3. 3

  Podul Insula, Austria

  Două pasarele și o "insulă" artificial construită în formă de scoică conectează cele două maluri ale râului Mur din Graz, Austria. Insula deține o cafenea, loc de joaca pentru copii si chiar si un amfiteatru.

 4. 4

  Podul Octogon, Londra

  Modelul podului de la Paddington Basin, Londra este singurul de acest tip din lume. Când este extins, acesta seamănă cu un pod tipic din oțel și pasarele din lemn. Atunci când este retras pentru a permite trecerea bărcilor, buclele podului se alătură până se unesc la cele două capete ale sale, formând un octogon.

 5. 5

  Podul "Scofâlcit", Țările de Jos

  Podul, proiectat de RO & AD Architects, este o parte din Fort De Roovere aproape de Halsteren, Țările de Jos și este numit așa, deoarece literalmente partile laterale ale podului sunt flancate de apele ce inconjoara fortul, permițând astfel pietonilor să treacă printre ape.

 6. 6

  Podul Lego, Germania

  Podul Lego din Wuppertal, Germania este de fapt un pod de beton cu fasciculele revopsite în 2011, în stilul cărămizilor Lego.

 7. 7

  Podurile 'Vii', India

  Membrii tribului Khasi au antrenat podurile ca să crească din rădăcini de arbori de cauciuc vechi, native din regiunea de nord-est. Podurile sunt ghemuri de rădăcini groase masive, care au fost amestecate pentru a forma un pod ce poate suporta greutatea mai multor persoane în același timp.

 8. 8

  Podul Fantana, Seul

  Podul Fântâna curcubeu este un pod cu două nivele ce se întinde pe râul Han din Seul. Este cel mai lung pod fântâna din lume, căptușit cu 380 de jeturi de apă care trag aproximativ 190 de tone de apă din râu pe minut. Acesta dispune, de asemenea, de o serie de lumini multicolore, de unde i se mai spune si Fântâna curcubeu.

 9. 9

  Podul Zburator, Țările de Jos

  De asemenea, cunoscut sub numele de "Flying drawbridge" este un pod mobil în Leeuwarden - Țările de Jos, care utilizează două brațe ca să se poată balansa o secțiune a drumului pentru a lăsa loc navelor să treacă.

 10. 10

  Podul 'Vălurit', Singapore

  Podul seamănă cu valurile mării sau cu un șarpe ondulat, sitat la aproape 36 metri deasupra drumului, făcându-l cel mai inalt pod pietonal din țară. Acesta a fost construit pentru a conecta trei parcuri.

 11. 11

  Podul Millennium, Anglia

  Podul Millennium, un pod pietonal și pentru bicicliști, care se întinde pe râul Tyne în Anglia este cel mai înclinat pod din lume. Doi cilindri hidraulici mari la fiecare parte înclină structura pe spate, permițând ambarcatiunilor să treacă pe dedesubt. Este nevoie de aproximativ patru minute pentru a roti greutatea structurii în poziția sa complet deschisă.

 12. 12

  Podul Oresund, Suedia - Danemarca

  Podul Oresund traversează strâmtoarea Oresund pentru a lega Suedia și Danemarca. Se întinde pe aproape 8 km de coastă a insulei artificiale suedeze, începând ca un pod hobanat și se termină ca un tunel în insula artificială a Peberholm, care se află în mijlocul strâmtorii.

 13. 13

  Podul Piton, Amsterdam

  Unul dintre cele mai neobișnuite poduri din Amsterdam, Podul Python are o formă de șarpe roșu și se întinde deasupra canalului între Sporenburg și insula Borneo. A fost construit în anul 2001 și a câștigat Premiul Internațional 'Pasarela' în 2002.

 14. 14

  Podul Roata, Scotia

  Podul Roata este un lift rotativ pentru bărci în Scoția, care leagă canalele Forth și Clyde cu canalul Uniunii. Roata a fost proiectată pentru a transporta două bărci dus și două bărci întors parcurgând distanța dintre cele două canale în doar 15 minute.

 15. 15

  Podul Octavio Frias de Oliveira, Brazilia

  Podul Octavio Frias de Oliveira este un pod hobanat în São Paulo, Brazilia peste râul Pinheiros. Puntea de pod este neobișnuită, datorită formei sale, care este similară cu un turn în "X". La sfârșitul lunii decembrie sunt puse cabluri și sunt iluminate pentru a crea efecte de culoare, cum ar fi cele de ale unui pom de Crăciun.

 16. 16

  Podul Infinit, Danemarca

  Construit pentru festivalul de la Aarhus "Sculptura de la Mare", din Danemarca, Podul Infinit este un pod circular, care se întinde pe mai mult de 30 m deasupra unui golf.

 17. 17

  Podul Velele gemene

  Deschis în aprilie 2012, podul are două brate basculante triunghiulare de câte 22,5 m înălțime, ambele alimentate de cilindri hidraulici care pot deschide podul de până la 15 ori pe zi, pentru a permite trecerea bărcilor prin canal.

 18. 18

  Podul Inel, Uruguay

  Situat pe coasta de sud a Uruguayului, noul pod în formă de inel peste Laguna Garzon a fost construit pentru a înlocui o plută de trecere între orașele Rocha și Maldonado.

Edit this list

You can edit this list and make your own list and share with your friends on Facebook and Twitter

Edit this list

Tag0uri

Xxx
Login / Inregistrare