Fantastic! Animale marine care sunt parca din alta lume

Rechini, meduze, lipitori, creveti si alte creaturi ciudate... O lume din adancuri care ne fasscineaza!

 1. 1

  Rechinul gulerat

  Cu numeroasele sale caracteristici primitive, acest rechin rar este adesea numit "fosilă vie".

 2. 2

  Tardigrades

  Cunoscut sub numele de "urs de apă", acest animal incredibil, microscopic, poate supraviețui în toate condițiile extreme ale Pământului și chiar și în spațiul cosmic!

 3. 3

  Pink Sea-Through Fantasia

  Doar recent descoperita, această creatură incredibila este un castravete înotator, găsit în Marea Celebes, o zonă îndepărtată din vestul Oceanului Pacific.

 4. 4

  Pestele vipera

  Aceste creaturi înfiorătoare de mare adâncime, sunt unele dintre cele mai violente animale de pradă din ocean, folosindu-si colții ca să-si imobilizeze prada.

 5. 5

  Rechinul fantoma australian

  Cunoscut sub numele de pește elefant, coregonul sau nasul himeră, acest rechin este gasit in sudul Australiei, inclusiv Tasmania și la sud de Est Cape și Kaipara Port din Noua Zeelandă.

 6. 6

  Torquaratorid hemichordate

  Această creatură de mare adâncime face parte din familia Ptychopteridae.

 7. 7

  Meduza de mare adancime

  Meduzele de mare adâncime vin într-o varietate de forme, dimensiuni si culori si se gasesc in orice ocean din lume.

 8. 8

  Phronima sedentaria

  Cunoscut sub numele de gandacul căruț, această specie de crustaceu amphipod trăiește în adâncimi de până la 1.8 metri.

 9. 9

  Promachoteuthis sulcus

  Acest calmar de mare adâncime a fost găsit la 1.800 de metri sub nivelul mării de către o navă de cercetare din Germania, în sudul Oceanului Atlantic.

 10. 10

  Roughback batfish

  Oh la la, ce buze minunate are! Pestele roughback trăiește în largul coastei de vest a Oceanului Atlantic si creste pana la 3,9 cm in lungime.

 11. 11

  Viermele Pigbutt

  Acest individ fermecător traieste la 900 m sub nivelul mării.

 12. 12

  Blobfish

  Cu o față ce numai o mamă ar putea-o iubi, Blobfish este ca o pată de cerneală, ca un pește lenevit, care mănâncă orice înoată și a fost numit "Cel mai urat animal din lume" în 2013.

 13. 13

  Pestele Barreleye

  Acest pește infricosator isi poate roti ochii în interiorul capului său transparent și da, puteți sa-i vedeti creierul.

 14. 14

  Sarcastic Fringehead

  În ciuda numelui lor Goofy, nu e nimic amuzant referitor la acesti pești. Ei isi folosesc gurile masive ca sa se lupte cu alti pesti pentru teritoriu.

 15. 15

  Mola Mola

  Cunoscut sub numele de Ocean sunfish, acest animal terifiant cântărește enorm, in medie 990 kg.

 16. 16

  Anglerfish

  Tipul ăsta înfricoșător a terorizat tinerii într-o scenă memorabilă din Finding Nemo. Acesta folosește organul său producător de lumină pentru a atrage prada și pentru a se reproduce. Masculii își pierd sistemul lor digestiv, care apoi se ataseaza la femele ca hrană pentru ele, ca un parazit.

 17. 17

  Northern Stargazer

  Acest peste de coșmar traieste in vizuini în nisip și electrocuteaza peștii și crustaceele care se întâmplă să treacă prin fata sa, înghițindu-le întregi.

 18. 18

  Chimaera

  De asemenea, pe bună dreptate, cunoscut sub numele de rechin fantomă sau spookfish, acest individ este considerat a fi cel mai vechi pește cunoscut în prezent, după despărțirea de rechini în urmă cu aproape 400 de milioane de ani.

 19. 19

  Pacific Blackdragon

  Acest monstru din lumea interlopa poate crește până la 7 centimetri în lungime, dar numai femelele. Masculii cresc doar până la trei centimetri în lungime și mor imediat după împerechere.

 20. 20

  Terrible Claw Lobster

  Acesti homari tehnicolori au fost descoperiti abia în 2007. Imaginați-vă cate specii or mai fi in ocean despre care încă nu se știe nimic...

 21. 21

  Paduchele mancator de limba

  Monstruozitatea aceasta oribilă intră in gura peștilor prin branhiile lor și le suge tot sângele din limba, până când limba le cade. Ingrozitor...

 22. 22

  Siphonophore

  Sifonoforele sunt compuse din zooids medusoid și polypoid, care sunt specializate atat morfologic cat si funcțional.

 23. 23

  Lipitoarea-gasca

  Nimeni nu părea să știe ce este aceasta sau de unde a apărut. In 2010, turiștii de pe Peninsula Gower din Țara Galilor au ramas șocati când faceau baie. Acoperita cu scoici si lunga de 1.8 m, această lipitoare-gâscă este cu siguranță o priveliște ciudată.

 24. 24

  Viermi-Brad de Craciun

  Acestia sunt viermi Polichete de constructie tubulara, ce au vârtejuri multiplu colorate care servesc ca structuri de hrănire și de respirație.

 25. 25

  Marrus Orthocanna

  Acest animal colonial este compus dintr-un aranjament complex de zooids, dintre care unele sunt polipi și altele meduze. In fața sa este un corp plutitor de culoare portocalie, umplut cu gaz, care arata ca focul.

 26. 26

  Caracatita Dumbo

  O caracatiță umbrelă care trăiește la mare adâncime, Caracatita Dumbo are aripioare de forma urechii și poate trăi până la 6900 de metri sub nivelul mării.

 27. 27

  Basket Star

  Aceste stele fragile, în general, se găsesc în habitatele de mare adâncime și pot trăi până la 35 de ani în sălbăticie.

 28. 28

  Calmarul vampir

  Acest mic cefalopod trăiește la adâncimi de până la 900 de metri sub nivelul mării și este capabil să trăiască și să respire în mod normal, într-un habitat de la distanță, cunoscut sub numele ca zona minimă de oxigen (OMZ).

 29. 29

  Rechinul balena

  Acest peste care se deplasează încet este rechinul filtru si se aseamănă cu o balenă, dar este de fapt un pește și poate trăi până la 70 de ani în sălbăticie.

 30. 30

  Rechinul Goblin

  Acești rechini sunt rari și prost înțelesi, cu o descendență fascinanta de aproximativ 125 milioane de ani.

 31. 31

  Mystery Creature

 32. 32

  Narwhal

  Nu, ei nu sunt unicorni inotatori, dar arata cu siguranta ca unii! Colții lungi, ca niste ace pline de nervuri, ii ajuta sa se simta mai bine in mediul lor.

 33. 33

  Crevete Mantis

  Acesti creveți bizari și foarte colorati au 12 receptori de culoare în ochii lor, în comparație cu cei trei receptori pe care ii poseda oamenii.

 34. 34

  Giant Isopod

  Ca un gândac al oceanului (dar nu are legatura cu gândacii), Izopodul gigantic poate creste pana la 40 cm lungime în apele adânci din cauza unui fenomen cunoscut sub numele de 'gigantismul la mare adâncime'.

Edit this list

You can edit this list and make your own list and share with your friends on Facebook and Twitter

Edit this list

Tag0uri

Xxx
Login / Inregistrare